Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا تاکنون به چرخه تولید قرص فکر کرده‌اید و یا به این موضوع اندیشیده‌اید که چگونه امنیت و بهداشت قرص‌ها در برابر عوامل محیطی تأمین می‌شود؟ قطعا دستگاه‌ها و تجهیزات خاصی در صنعت مواد دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد که با عملکرد ویژه‌ای که برای آن‌ها تعریف شده فرآیند تولید قرص و بسته بندی بهداشتی آن به راحتی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توجه به اهمیتی که نحوه تولید قرص دارد، انتظار می‌رود که این تجهیزات نقش بسیار حساسی داشته باشند. احتمالا در بین دستگاه‌های مورد استفاده در چرخه تولید قرص نام دستگاه بلیستر به گوشتان خورده است. البته استفاده از دستگاه بسته بندی بلیستر تنها به صنعت دارو محدود نمی‌شود و مزایای استفاده از آن در صنعت مواد غذایی نیز کاربرد دارد. در ادامه به معرفی این دستگاه و لزوم استفاده از آن می‌پردازیم.

فرمولاسیون قرص

قبل از این که دستگاه بلیستر را معرفی کنیم، بهتر است کمی چرخه تولید قرص را بررسی کنیم. فرمولاسیون قرص مهمترین مرحله در چرخه تولید انواع قرص است. طبیعتا فرمولاسیون یا دستور کار اولین گام در تولید هر ماده‌ای است. با توجه به این که روند تولید انواع قرص دقت و حساسیت بالایی می‌طلبد، می‌توان اهمیت فرمولاسیون قرص را درک کرد. در فرمولاسیون انواع قرص از مواد و افزودنی‌های مختلفی استفاده می‌شود که هر کدام با هدف خاصی به ترکیب افزوده می‌شوند. به عنوان مثال انواع بایندرها از جمله لاکتوز برای افزایش استحکام قرص‌‌ها به کار می‌روند و یا روان‌ کننده‌هایی مانند استئارات منیزیم برای رقیق شدن ترکیب مواد استفاده می‌شوند، چون هرچه غلظت مواد کمتر باشد راحت‌تر وارد قالب قرص می‌شود. یکی دیگر از انواع افزودنی‌ها، حل کننده قرص است که به آن عامل تجزیه نیز می‌گویند. استفاده از این افزودنی سبب می‌شود پس از بلعیدن قرص، هضم و جذب ترکیبات موثر آن به سرعت انجام شود.

گرانول ساز

بعد از این که فرمول قرص‌ها تهیه شد، مواد بر اساس فرمول تنظیم شده در دستگاه میکسر با یکدیگر میکس می‌شوند تا ترکیب یکنواختی حاصل شود. مرحله بعد که اهمیت بسیار زیادی در چرخه تولید قرص دارد، گرانول سازی مواد توسط دستگاه گرانول ساز است. در واقع مواد باید در یک فرآیند خاص به پودر گرانول شده تبدیل شوند. در این مرحله از روش‌های خاصی برای تولید ذرات پودری با اشکال بزرگ‌تر و استحکام بیشتر استفاده می‌شود. علاوه بر آن قدرت اتصال ذرات به یکدیگر نیز بیشتر می‌شود. گرانول سازی به دو روش گرانول خشک و مرطوب امکان‌پذیر است. پودر گرانول شده که در این مرحله تولید می‌شود همگن بوده و از جریان‌پذیری بالایی برخوردار است. این ویژگی سبب می‌شود که قالب قرص به صورت کامل و راحت پر شود. طبیعی است که در دستگاه بسته بندی بلیستر از پودر گرانول استفاده نمی‌شود و این مواد باید به شکل قرص درآید. برای این منظور از دستگاه پرس ساز استفاده می‌شود.

بنابراین پس از تهیه فرمول قرص و گرانول کردن مواد و پیش از استفاده از بلیستر به دستگاه پرس ساز قرص یا همان دستگاه پرس قرص احتیاج داریم. پرس ساز نیز یک دستگاه مکانیکی است و همان طور که مشخص است با پرس کردن ذرات گرانول شده قرص‌هایی با اشکال و اندازه مختلف تولید می‌کند. با توجه به تنوع بالا در اندازه و اشکال قرص‌ها، دستگاه‌های پرس ساز نیز در انواع مختلف وجود دارند.  پس از پرس کردن قرص‌ها و رنگ‌دار کردن آن‌ها وارد مرحله بسته بندی می‌شویم. خشاب‌گذاری و بسته بندی قرص‌ها اهمیت بسیار زیادی در حفظ بهداشت و سلامت این مواد دارویی دارد. خشاب گذاری قرص‌ها آخرین مرحله محسوب می‌شود که با استفاده از دستگاه بسته بندی بلیستر امکان‌پذیر است.

بلیستر

این دستگاه کاربردی در دو مدل اتوماتیک و نیمه اتوماتیک مورد استفاده قرار می‌گیرد و هر مدل آن با سرعت بسیار بالایی در دقیقه خشاب تولید می‌کند. دستگاه بلیستر مزایای بسیار زیادی دارد. مهم‌ترین و ساده‌ترین مزیتی که می‌توان برای این دستگاه برشمرد، تازه ماندن مواد دارویی داخل بسته‌هایی است که با استفاده از بلیستر بسته بندی شده‌اند. استفاده از این دستگاه سبب می‌شود هیچ گونه هوایی داخل بسته باقی نماند. به این ترتیب مواد داخل بسته از تأثیر عوامل محیطی در امان می‌مانند و کیفیت محصول نیز حفظ می‌شود. تصور کنید تعیین وزن و اندازه قرص‌ها در هزاران خشاب بدون استفاده از یک قالب از پیش تهیه شده چگونه خواهد بود. مسلما چنین کاری غیرممکن به نظر می‌رسد. این در حالی است که این دستگاه بسته بندی دارای قالب از پیش تهیه شده‌ای است که ضمن افزایش سرعت در روند بسته بندی، امکان سنجش حجم مشخصی از قرص‌ها را فراهم می‌کند.

احتمالا تاکنون به بسته بندی قرص‌های مختلف توجه کرده و به این نتیجه رسیده‌اید که هر نوع قرص با بسته بندی خاصی عرضه می‌شود. هر نوع بسته بندی ویژگی خاص خود را دارد و دستگاه بلیستر میتواند با هر نوع مواد اولیه‌ای بسته بندی‌های مختلف را انجام دهد. علاوه بر این‌ها این دستگاه بسته بندی از یک مزیت بسیار مهم برخوردار است و آن هم قابلیت برچسب زنی بر روی بسته‌ها و خشاب‌های قرص است. به این ترتیب بیمار می‌تواند به راحتی به اطلاعات دارو مانند وضعیت آن، مورد مصرف، شرکت تولید کننده و نحوه استفاده از آن دسترسی پیدا کند. تمام داروهایی که توسط این دستگاه بسته بندی می‌شوند از کیفیت بالایی برخوردار‌ند. در واقع استفاده از روکش آلومینیومی یا پلاستیکی که کاملا مواد دارویی را می‌پوشاند، سبب شده کیفیت قرص‌‌ها در هر شرایطی حفظ شود. جالب‌تر آن است که امکان سفارشی سازی فرآیند بلیسترینگ برای بسته بندی دارو وجود دارد.

تهیه تجهیزات لازم برای راه اندازی چرخه تولید قرص یکی از دغدغه‌های اصلی کاربران این حوزه است. ماشین سازی حسنی سال‌ها است که در حوزه فرآیند تولید قرص و دارو فعالیت دارد و انواع تجهیزات این چرخه تولید را با بهترین کیفیت و بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا تولید کرده و عرضه می‌کند. شما می‌توانید دستگاه گرانول ساز تمام استیل با قابلیت تنظیم فریم‌‌ها و قابلیت شستشو و همچنین انواع دستگاه بلیستر اتومات و نیمه اتومات و سایر تجهیزات لازم برای راه اندازی چرخه تولید قرص و دارو را با ضمانت نامه معتبر از ماشین سازی حسنی تهیه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به انواع دستگاه‌ها از طریق لینک زیر وارد سایت ماشین سازی حسنی شوید.

https://www.novinebtekar.ir

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دستگاه بسته بندی ماشین سازی حسنی چرخه تولید قرص چرخه تولید مواد دارویی دستگاه ها پرس ساز قرص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۱۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی سه واحد متخلف غیراستاندارد در یزد

حمید مطهری مدیرکل استاندارد استان یزد در جمع کارشناسان دوایر حقوقی و اجرای استاندارد گفت: در راستای اجرای برنامه ابلاغی بازرسی از بازار توزیع و فروش قطعات خودرو از سوی سازمان ملی استاندارد ایران، کارشناسان این اداره کل با همراهی اداره امور حقوقی از مراکز عرضه وفروش قطعات خودرو در سطح استان یزد بازدید و بازرسی کردند.

افزود: این ۳ واحدمذکور به تمرکز، توزیع و فروش عمده قطعات خودرو مغایر با قوانین و مقررات استاندارد مبادرت کرده، که انواع سیبک، چراغ، لنت ترمز و آیینه از جمله این قطعات با برندهای، شیدکو، کوژ، سی پارت، موج، ژیکو، اوژن موتورو آساپارت هستند که این اقلام پس از توقیف در محل، به مراجع قانونی معرفی شده اند. 

وی تصریح کرد: نشانه گذاری و علامت استاندارد بر روی لوازم یدکی خودرو و بسته بندی آنها الزامی است. ضمن این که درج کدرهگیری استاندارد و آدرس واحد تولیدی نیز بر روی بسته بندی لوازم یدکی به منظور بررسی اصالت و صحت سنجی نشان استاندارد اجباری است.

مطهری ادامه داد: همشهریان عزیز می‌توانند با ارسال کد ۱۰ رقمی زیر نشان ملی استاندارد ایران به شماره پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ پس از گذشت چند ثانیه، از اصالت نشان استاندارد درج شده بر روی محصول و یا بسته بندی مربوطه اطمینان حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • دستگاه پرکن مایعات چیست و چند نوع هستند
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • دستور رئیسی برای طراحی جت ۱۰۰ نفره / معاون علمی رییس جمهور: پیش‌قرارداد‌های ۱۲ جت بسته شده
  • زندانیان شاغل در روز کارگر هدیه گرفتند
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • شناسایی سه واحد متخلف غیراستاندارد در یزد
  • بازدید مدیران صدای رسانه ملی از طرحهای عمرانی حرم رضوی